С 200 000 лв. благоустрояват улици в община Петрич

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Петрич обяви обществени поръчки за благоустрояване на уличната мрежа в града и селата. Освен за ул. „Яне Сандански” в града, при която заедно с основен ремонт на пътното платно се налага и ремонт на пропаднал тротоар, Общината е обявила поръчки и за благоустрояване и на улици в седем села.

Общата стойност на средствата, които ще се инвестират за тази дейност, е 200 499, 69 лв. С тях ще бъдат ремонтирани следните улици: ул. „Комсомолска”с. Яворница ; ул.”Христо Велев” - с. Скрът; ул. „Беласица” - с. Ключ; ул. „Победа” и ул. „Странджа” в с. Коларово;  ул. „Ванюша Валчук” - с. Кърналово; една улица в село Михнево; ул. „Брегалница” - с. Кулата; ул. „Цар Самуил” - с. Скрът и авариен ремонт на ул. „Яне Сандански” и ул. „Елтепе” в града.

По отношение на ул. „Места”, която е околовръстна на град Петрич и пресича промишлената зона, първо ще се подменят водопроводните тръби /има избран изпълнител/ от кръстовището при ул. „Свобода” до ул. „Цар Симеон”, след което ще се извърши цялостно асфалтиране.

За асфалтирането на ул. „Места” са предвидени 200 000 лв с ДДС. За най-голямото село в община Петрич - Първомай допълнително се насочват 35 000 лв. с ДДС за благоустрояване на различни улици и тротоарни площи.

Отделно от това 166 000 лв. се предвиждат за ремонт на единични разрушения и деформации по текущото поддържане на цялата улична мрежа в община Петрич през годината. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK