Малки и големи се включиха активно в общинските прояви за Световния ден на интензивното ходене

Снимки: Община Кюстендил

Във връзка с отбелязването на Световния ден на интензивното ходене, Община Кюстендил, Обединен детски комплекс и ТД „Осогово“ организираха различни спортни и туристически прояви за деца и възрастни.

Инициативата е включена в общински спортен календар за 2017 г. През настоящата година бяха планирани походи с различна трудност и продължителност, с цел същите да бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

В първият проведен поход „Монашеската пътека” в Осоговска планина /маршрут, включващ пътя от лесновския манастир „Св. Гаврил Лесновски” до женския манастир „Св. Спиридон Чудотворец” в Македония/ се включиха 50 туристи, които получиха шалчета, тениски и други атрактивни награди.

В походът от Стадион „Осогово“ – „Хисарлъка - къщичката на баба Яга”- пешеходна зона „Пътека на здравето” взеха участие деца от училища, намиращи се на територията на Община Кюстендил. Разиграна бе томбола с множество награди за участниците.

26 велосипедисти от велоклуб „Гайда” към ТД „Осогово” направиха велопоход до Босилеград (Сърбия). Маршрутът включваше - с.Копиловци-с.Шишковци-с. Драговищица-с.Горановци-Олтоманци-Босилеград и обратно. В мероприятието по повод Световния ден на интензивното ходене се включиха и приятели от Кюстендил, Дупница, Перник. Всички участници получиха атрактивни награди.

Клубът на спортиста ветеран се включи, по традиция в отбелязването на Световния ден на ходенето като ветераните-спортисти направиха поход от стадион "Осогово" и до лесопарк „Хисарлъка“. Така те се включиха в програмата, като им бяха осигурени поощрителни награди за участие.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK