Поставиха паметна плоча на Мальовица на алпиниста Стамен Станимиров – Стамбата

Снимка: ТД "Осогово"

Приятели алпинисти напълно заслужено поставиха паметна плоча на Втора тераса на Мальовица в Рила на алпиниста Стамен Станимиров – Стамбата. Това се случи две години след неговата смърт, а инициативата е на председателя на ТД „Осогово“ Христо Абаджиев с подкрепата на приятели и колеги на Стамбата.

„Това е вид признателност и уважение към човека, който има не малък принос за развитието на алпинизма и парапланеризма в Кюстендил“, каза Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“.

Поставянето на паметната плоча съвпадна с отбелязването на рождения ден на кюстендилския алпинист Людмил Янков. По този повод по традиция на 11-ти август,  приятели, планински спасители и туристи се събраха на Втора тераса на Мальовица в Рила. Над 100 туристи и приятели на Людмил Янков и Стоян Наков се изкачиха до там и тази година, за да поднесат цветя и отдадат почитта си към паметта на тези големи алпинисти.

Бяха рецитирани няколко от стихотворенията на Людмил Янков. Присъстващите отдадоха почит с едноминутно мълчание и свеждане на глави.

 

 

Снимка: ТД "Осогово"
Снимка: ТД "Осогово"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK