6,20 % активност в Пиринско до 10 часа

снимка: infomreja.bg, архив

6,20 % е избирателната активност в Пиринско до 10 часа на провеждащите се днес избори за Европейски парламент. Общият брой на гласувалите е 17 792, поясниха от Районната избирателна комисия в Благоевград.

Най-активни засега са жителите на община Банско. Там процентът на упражнилите правото си на вот е 13,51.

На второ място е община Белица с 12,90 % гласували. В община Сатовча са пуснали бюлетина 10,75 на сто от избирателите, в Симитли - 9,82 %, в Кресна - 9,53 %, в Хаджидимово - 8,81 %, в Гърмен - 8,13 %, в Гоце Делчев - 8,13 %, в Разлог - 7,93 %, в Струмяни 5,20 %, в Сандански - 4,86 %.

В община Благоевград избирателната активност е сравнително ниска - до 10 часа са гласували едва 4,86 на сто. Същата е ситуацията и в община Якоруда, където са упражнили правото си на вот 3,86 %.

Броят на избирателите в областта е 287 118.

РИК - Благоевград проверява шест жалби за нарушения на изборния процес.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 06:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Районната избирателна комисия и секционните комисии.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, предупреждават от полицейската дирекция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK