61,66% е подкрепата за Феим Иса в община Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Горно Дряново и Осиково са с нови кметове

Феим Иса се поздрави с безапелационна победа в община Гърмен. Кандидатът на ДПС спечели изборите с 61,66% подкрепа. Гласовете в негова полза са 5 615.

Досегашният кмет Минка Капитанова се разделя с ръководния си пост. Тя има 37.20%, сочат окончателните данни на Общинската избирателна комисия в Гърмен. За Капитанова, издигната от ПП "Български демократичен център", са гласували 3 388 избиратели.

Феим Иса бе управник на най-голямото село в Гърменско - Рибново, а след вчерашната му победа на балотажа той застава начело на цялата община.

Изборният ден в община Гърмен приключи с много висока активност - близо 70%. Вторият тур премина спокойно, без жалби и сигнали за нарушения, отчитат от Общинската избирателна комисия.

Освен за общински кмет в неделя хората гласуваха и за кметове на пет гърменски села.

В Горно Дряново местните жители си избраха нов кмет. Това е Ибрахим Пингов от Коалиция "Ние, Гражданите", който спечели убедително с 55,73%. Досегашният Мехмедали Хаджиев от Местна коалиция ГЕРБ(БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ) има 43,55% подкрепа.

В Дебрен ще продължи да управлява Тюркиян Ходжова от Коалиция "БСП за България". Тя започва втория си мандат благодарение на спечелените вчера 841 гласа или 55.55%.

Дъбница също запазва досегашния си кмет Синем Бекирова от местна коалиция ГЕРБ/БЗНС. С 30 гласа повече тя победи другия кандидат, явил се на балотаж – Мустафа Мейзин от ДПС.

В Огняново шести мандат като кмет започва Димитрия Гюрова от СДС. След като на първия тур на местните избори тя и опонентът й Иван Ижбехов, издигнат от Инициативен комитет, имаха равен брой гласове, вчера Гюрова излезе напред и спечели с 8 гласа разлика.

Кмет на Осиково вече е Фикрет Байрямов от местна коалиция ГЕРБ/БЗНС. За него гласуваха 218 души, а за Милен Дедьов от ДПС – 141.

 

КОМЕНТАРИ

Зет му голямата уста17:06 - 04.11.2019
Наистина това корумпирано буре Таламаново, с меката гъзинка овърша цялата община да агитира за Минка да го махат тоя измамник
Mutkata ribanski16:29 - 04.11.2019
Е малко гласове са купили дпс цяла седмица жандармерия ги пази да копуват и само 5 000 пазара явно е бил слаб или смалйо тиквата е прибрал 1/2 от пачките за себе си
Огняново15:36 - 04.11.2019
Да махне от общината корумпирания Таламанов,който овърша и Огняново да агитира за Минка
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK