Съдът иска мярка за неотклонение спрямо убиеца от Галиче

Снимка: Infomreja.bg

Разкриха ужасяващи подробности около убийството

Окръжната прокуратура във Враца е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Аксел Олеков на 17 години, привлечен в качеството на обвиняем за убийството на Андреа в Галиче.

Около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „Извън регулация“ в с. Галиче, обвиняемият умишлено умъртвил осемнадесетгодишната Андреа

Установено е, че девойката живеела сама в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала вкъщи или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 г. момичето разговаряло с баща си, след което останало в дома си.

Във въпросната вечер обвиняемият Аксел Олеков бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее. Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на Андреа, забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал.

Аксел минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Андреа сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато Аксел влязъл в стаята на Андреа, тя спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.

Обвиняемият видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на пострадалата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож.

Аксел Олеков напуснал местопрестъплението по същия път, по който бил дошъл, като по пътя към дома си изхвърлил ножа. След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора.

На сутринта обвиняемият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина.

Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал авторството на деянието.

Предявеното на Аксел Олеков обвинение е подкрепено от събраните към момента доказателства - разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие, за обиск, претърсване и изземване, проведен следствен експеримент, изготвена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на труп, както и от обясненията на самия обвиняем.

Аксел Олеков е осъждан два пъти. През м. септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.

Предстои произнасянето на съда по внесеното от Окръжна прокуратура – Враца искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Аксел Олеков.

Воденото от ОП – Враца, наказателно производство срещу извършителя на умишленото убийство в с. Галиче е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK