61 човека са под карантина в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Ограничен достъп до детските площадки в общината

Това, което искам да помоля е по време на извънредно положение, препоръките на началника на Националния кризисен щаб, да се спазват. Да работят само аптеки, бензиностанции и хранителни магазини. Всичко друго, където има предпоставка за струпване на хора, е изключително опасно.

Вирусът е само на 80 км от нас, а проблемът е лавинообразното му разпространение. В момента, в който бъде констатиран един случай това значи затваряне на цели отделения. Представете си какво ще стане с всички хора, които са на хемодиализа, с всички бременни жени, с всички, които след това няма да имат достъп до болницата, обяви на пресконференция днес кметът на община Кюстендил, Петър Паунов.

Към момента 61 човека са под карантина, като на двама от тях тя изтича днес. Очакват се нови 4 декларации, подадени от Видин.

Всеки един от вас, който знае, че в съседство има човек с карантина и я нарушава, моля ви да подавате сигнали, призова Паунов.

От днес детските площадки са оградени с ленти, така че да не се посещават. „Всеки може да вземе децата, да отиде на село, подгответе дворовете, изчистете ги. Със съседи, приятели и близки общувайте само през оградата. Посещенията в момента са абсолютно нежелателни. Ако всички в България спазват препоръките на 29-и март ще можем да се върнем към един нормален ритъм на работа и живот.

Пропускателния режим в Общината е налице, всеки който има възможност нека да ползва електронните услуги. Социалният патронаж е насреща и винаги ще съдейства на хората, които имат нужда. Моля ви без паника и струпване.

Силно съм разочарован от една от хранителните вериги в Кюстендил за положението, което беше допуснато в петък. Да знаете, че ще бъдем много резервирани към хора, които се изкушават и поставят в опасност околните. Тази верига взе необходимите мерки, но отново напомняме, че повече от 50 човека не трябва да има в един салон. За средните вериги ограничението е 20. Нека да сме наясно, че тук става въпрос само за нашата отговорност.

Препоръките на генерал Мутафчийски са закон и ние ще се постараем този закон да бъде спазен в цялата му категоричност и строгост“, обобщи още кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK