6000 лв. събраха на коктейл, организиран от Георги Андонов в помощ на 12 абитуриенти

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов организира благотворителен коктейл за събиране на средства за абитуриенти в неравностойно положение от трите неврокопски гимназии дни преди абитуриентските балове в Гоце Делчев. Благородната инициатива подкрепиха много бизнесмени от града и региона независимо от политическата си принадлежност, членове и активисти на ГЕРБ от четирите общитни, ученици и учители.

Общосъбраните средства от благотворителния коктейл, проведен снощи, са 6000 лева, като само от търга за по-малко от час бяха събрани 2520 лева. Допълнително дарение от 500 лева от името на "Престиж бизнес”, "Шапковата къща" и "Булгартабак" пристигна в края на вечерта и от бизнесмена Георги Шапков и сумата надхвърли 3000 лева. Останалите средства бяха постъпили в кутиите за дарения от щедри участници в благотворителната инициатива на депутата Георги Андонов.

Ученици от НПГ "Димитър Талев", ПМГ ”Яне Сандански“ и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство дадоха своя принос за съучениците и приятелите си, за които се набираха средства с невероятните си изпълнения, модно ревю и много танци, с което направиха благотворителната нощ незабравима. 

Лидерът на областното ръководство на ГЕРБ Даниела Савеклиева, депутатът Митко Захов и съпругата му бяха сред гостите на Георги Андонов, които също активно се включиха в даренията. Своя принос към абитуриентите дадоха редица представители на община Банско. Кмета на Благоевград  Атанас Камбитов откупи по телефона красива погача за 160 лева.

Бизнесменът Димитър Гамишев, след оспорвано наддаване с Георги Андонов, купи стаен кипарис за 300 лева. Цвете в саксия     кръстено “годежна китка“ се разигра два пъти, като при първото наддаване бизнесменът Стоян Марков брои 150 лева, а при  повторното разиграване срещу 120 лева то отиде при шефа на ВИК- Гоце Делчев Костадин Трендафилов, който веднага подари годежното цвете на Георги Мардов и приятелката му с пожелание за скорошен годеж и сватба.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева бе изпратила органайзер, който бе продаден за 200 лева на горският бос    Веселин Камбуров. Премиерът Бойко Борисов също се включи задочно в благотворителния търг с комплект пури, които достигнаха цена от 110 лева и бяха откупени от директора на училището в гърменското село Долно Дряново Асим Адемов. 

На томболата бяха разиграни още обеци с камъни "Сваровски" и дамски часовник. Те отидоха при бизнесмените Атанас Чурков и Валентин  Котушев, които ги откупиха за 200 лв, но след това ги  прибавиха към събраните средства за абитуриентите в неравностойно положение. Два красиви гоблена с първоначални цени от 80 и 60 лева достигнаха обща стойност от 400 лева, а изнесменът Стоян Марков си купи отлежала седемгодишна домашна ракия за 120 лева. Депутатът Георги Андонов грабна торта за 250 лева и я подари на учениците, които участваха в програмата. Общинският съветник Ангел Тунчев брои 200 лева за красива домашна баница. На търга бяха разиграни и плата с домашни сърмички, които бяха  продадени за 100 лева.

Събраните 6000 лева ще бъдат разделени между 12 абитуриенти и парите ще им бъдат  преведени в дебитни карти.

“Желая на децата много здраве и весело изкарване на абитуриенските балове,  успешна кандидатстудентска кампания и много щастие в живота“, пожела на младите хора Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

до ерита илунга21:44 - 18.05.2012
Да ли е PR или не, това няма никакво значение в момента! Важно е, че 12 абитуриента ще имат самочувствието и възможността да изживеят своята приказка! А ако беше дошъл/а, да дариш поне 1 лев, щеше да видиш какви хора бяха съпричастни към тази идея, но нали е по лесно да се криеш зад компютъра и да пишеш /неграмотно/ глупости! Така постъпват само хора, които имат комплекси и не смеят са са впишат в обществото!
Гоце10:36 - 16.05.2012
Гошето да даде част от парите за яхтата, която купева на абитуриентите.
някоя си23:12 - 15.05.2012
Ей, винаги ще намерите повод да оплюете. То бива злоба, ама чак пък толкова. Георги Андонов е инициирал едно събитие, което ще помогне на 12 деца, и пак намерихте повод да плюете. Отвратена съм от гнусната ви злоба. Вие, какво направихте? Ако енергията която влагате в злобеенето е влагахте в нещо смислено, сигурно щеше да постигнете нещо в живота си (по правописа се вижда интелекта ви). Поздравявам Ви, господин Андонов! Поздравявам и всеки дарител, и желая здраве на всеки дарил дори и 1 лев в живота си!
наистина безпартиен21:25 - 15.05.2012
Мноого политика в публикацията.Дано там да не е било така...

FACEBOOK