600 преминаха през спешния кабинет на "Пирогов" в новогодишната нощ

Снимка: Infomreja.bg, архив

Близо 600 са преминали през спешния портал на университетската болница, от които около 100 остават за лечение в болницата.

Най-натоварен е бил 108-и кабинет - спешния травматологичен. През него са преминали множество пострадали с порезни наранявания от битов характер и 5-ма пострадали от пиратки. 4-ма от тях остават са хоспитализирани в Клиниката по хирургия на ръката, съобщи дежурният лекар д-р Кремена Йорданова.

Тя поясни, че най-тежко е пострадало 16-годишно момче. При него има сериозни наранявания и ампутация на един от пръстите, съобщи още хирургът на ръка д-р Йорданова. 

В спешния кабинет по токсикология са потърсили помощ много пациенти с алергични реакции. 4-ма от пациентите с алкохолна интоксикация остват за лечение в клиниката.

Двама от тях са мъже на близо 60 години. Две непълнолетни момичета с алкохолно отравяне също са хоспитализирани в Токсикологията на "Пирогов".

Тази година се наблюдава завишение  на потърсилите помощ в Спешното на университетската болница "Пирогов" спрямо миналата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK