60 туристи изкачиха Черни връх в Деня на туризма

снимки: ТД "Осогово"

60 туристи от ТД”Осогово” - Кюстендил се включиха в масовото изкачване на Черни връх по повод Деня на туризма. Планинарите отбелязаха празника за 118-и път като покоряват Витошкия първенец (2290м.н.в.), където 300 туристи начело с Алеко Константинов поставят началото на организираното туристическо движение у нас.

И тази година в мероприятието се включиха приятелите туристи от град Крива Паланка –Македония. За доброто настроение се погрижи хор „Планинарска песен”. Бе разиграна и томбола на движението „Покорител на 10-планински първенци”, както и бяха раздадени множество атрактивни награди.

Наред с туристите, които бавно изкачваха върха се включиха и 300 души, които  изкачиха Витоша тичешком. Да тичаш до Черни връх е вид състезание, известно като "скоростно изкачване на Витоша". “Атаката на към върха започна от Националния дворец на културата.

Час и половина след старта, най-бързите и най-издръжливите вече бяха в подножието на Черни връх. Първият, изкачил Витоша, пробяга разстоянието от НДК до Черни връх, което е 18 километра, за час и 55 минути”, разказа Силвия Михова от дружеството.

На 14 септември ТД”Осогово” Кюстендил организира традиционното изкачване на връх Руен, където се събират туристи от България, Сърбия и Македония.

 

снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"
снимки: ТД "Осогово"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK