Възпитаници на кюстендилската езикова гимназия се представиха на "Евроскола" в Страсбург

Снимки: Мария Давидкова

Ученици и учители от 28-те държави членки се превъплътиха в членове на ЕП (евродепутати) за един ден в сградите на ЕП в Страсбург.

Това събитие даде възможност на участниците да научат повече за европейската интеграция, като сами се превърнат в част от нея. 

Участниците имаха реалната възможност да вземат думата в пленарни сесии и заседания на парламентарни комисии, за да проведат дебати и да гласуват резолюции по наболели въпроси, като през цялото това време упражняваха своите езикови умения и завързваха нови приятелства с други ученици от цяла Европа.

Отборът - Виктория, Теодора, Антонина, Ан Никол и Антонио от 10 клас, който представи ЕГ "Д-р Петър Берон" - Кюстендил, и региона на международното състезание "Евроскола" в гр. Страсбург пътува заедно със свои съученици от 9 до 12 клас на елитното школо.

Всички те прекараха няколко дни в Страсбург, Франция като награда за своите високи академични постижения в олимпиади, състезания и конкурси по различни предмети и за приноса си за издигането на престижа на училището.

Наградените с безплатно пътуване са ученици с отлични познания и владеене на чужди езици, те са също така активни и незаменими участници в училищния живот на езикова гимназия и се занимават с множество извънкласни дейности, участват в театрални, арт и музикални фестивали, те са част от училищни клубове и групи по проекти и други.

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK