60 надзиратели от Бобов дол на протест, искат по-високи заплати

снимки: infomreja.bg

60 надзиратели от Бобовдолския затвор протестират днес заради политиката на Министерство на правосъдието. Недоволство започна точно в 9.30 и продължи малко над час.

„Днешното ни събиране е подготовка за големия протест на 9 ноември пред Министерски съвет”, обяви Георги Стоянов, който е член на Управителния съвет на синдиката на затворите в България.

Всеки един от протестиращите служители на правосъдното ведомство беше категоричен, че ще отиде да подкрепи националния протест в столицата. На него се очаква да се съберат на 1000 души, чиято надежда е да бъдат чути.

„Това спрямо нас е дискриминация. Поискахме среща с бюджетната комисия към Народното събрание и такава ни беше отказана. В бюджета и през миналата, и през тази година за нас не са заложени повече пари. Заплатите не са ни пипани от 2008 г.”, коментира служител от затвора в Бобов дол.

Той даде пример и с парите за храна, които се полагат на надзирателите за месец. „Отпускат ни се по 60 лв., а на служителите на МВР - 120 лв., и това ако не е дискриминация”, възмущават се още работещи в системата.

Целта на масовото недоволство е всички социални плащания да бъдат изравнени с тези на служители на МВР.

Пред репортер на "ИНФОМРЕЖА" недоволните бяха категорични, че ако на 9-и ноември не бъдат чути, ще отнесат въпроса към правната комисия на Европейския съюз.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK