60-килограмова тиква, песни, танци и веселие на 5-ия Празник на плодородието

снимки: infomreja.bg

С 60-килограмова тиква, много песни, танци и веселие беше открит 5-ия Празник на плодородието в община Кюстендил. Гигантът е произведен в село Пиперков Чифлик, обявиха организаторите.

"Това е ден, в който се прекланяме пред трудолюбието на всички хора, които се грижат за нашата земя. Родени сме в тежки времена, в който истинските политици липсват, а държавата ви добавя по 5 лв. на 5 години към пенсиите. Тъкмо за това се гордея, че сме родени на златна земя и тези истински хора, които са ни заобиколили запретват ръкави във всеки един момент и правят чудеса., за да предоставят тези блага. Пожелавам ви зимната постеля да ви е топла, ракията да не е под 50 градуса, бъчвите ви да са пълни с искрящо вино, а трапезите пълни", заяви Петър Паунов.

Официални гости на събитието бяха д-р Грижина Хоронжикевич – първи съветник в Посолството на Република Полша в България и Сергей Сухов – съветник и представител на Министерство на селското стопанство на Руската Федерация.

В празничната програма се включиха вокална група „Калпазани”,  както и танцовите състави от гр. Кюстендил - „Пауталия”, „Партньори”, „Родолюбие”, „Вдъхновени” и гостите - фолклорен ансамбъл от гр. Щип, Македония.

Над 250 са участниците от различни училища и читалища в Общината.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK