60 жени се прегледаха безплатно за рак на гърдата в Дупница

Снимка: ГЕРБ-Дупница

По инициатива на структурата на Жени ГЕРБ днес в град Дупница се проведоха безплатни прегледи за рак на гърдaтa. Интересът към профилактичните прегледи бе огромен, като само в рамките на един ден се прегледаха около 60 жени.

Профилактиката извърши специалист от град София, който обясни на дамите как да различат евентуалните симптоми и ги посъветва задължително, поне веднъж годишно, да правят такива изследвания.

Безплатната профилактика в Дупница се организира със съдействието на общинския координатор на ГЕРБ Ивайло Константинов.

"Важно е да знаем, че когато се диагностицира навреме, ракът на млечната жлеза е лечим. Статистиката сочи, че ракът на гърдата е най-често срещаният при жените, а в България много малък процент от случаите се диагностицират навреме. Това е изключително тревожна тенденция. Затова профилактиката е особено важна - тя може да предотврати фаталните последици и един човешки живот да бъде спасен", каза председателката на ЖГЕРБ Радослава Чеканска.

Тя допълни, че поради големия интерес към безплатната профилактика, Жени ГЕРБ - Дупница обмислят да организират отново такива прегледи през следващата година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK