6 задържани на протеста днес, двама от тях са били обявени за издирване

Снимка: МВР

Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2-ри септември

Прави впечатление, че от трибуната на протестиращите, някои от ораторите спекулират с действията на служителите на МВР. До момента имаме 6 лица задържани, двама от тях са били обявени за издирване. Те са се явили на КПП-тата. Трима са задържани пък за носене на забранени предмети. Това съобщиха от СДВР на брифинг.

Арестуваните са откарани в районните управления. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста от 2 септември.

По-рано днес полицаи претърсиха усилено района около Народното събрание, където се събраха протестиращи, за да проверят за забранени предмети. Намерени бяха стъклени бутилки, павета, ножове, спрейове, чували с камъни.

"Част от тях са обезпокояващи. Намерихме доста камъни, ступани на купчини. Не отправям никакви обвинения. Тук намерихме и предмети, които може да са останали от вечерта и е нормално да ги има в парка. Отстранено е всичко. Притеснителното е, че в един храст старателно бе скрита туба с цветна течност. Също и 9 половин литрови пластмасови шишета с някаква течност", обясни зам.-шефът на охранителна полиция Тони Тодоров.

Полицейските служители са направили огледи, но все още не е ясно кой е оставил тези предмети в градинките около Триъгълника на властта. Тодоров подозира, че целта на тези предмети е била провокация на очаквания вечерта протест. В момента се преглеждат охранителни камери в района. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK