6 нови професии въвеждат от следващата учебна година в Кюстендилско

снимки: infomreja.bg

6 нови професии бяха одобрени днес на заседание на комисията по заетост към областната администрация в Кюстендил за приемане на държавния план-прием за 2015-2016 г.

Две от новите специалности са в Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов"- Кюстендил. Специалност "Микропроцесорна техника“ се отнася за кандидати, които са завършили 7 клас, уточниха от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил.

Другата специалност е "Текстообработване" в задочна форма на обучение след 7 клас.

През тази година кандидат-гимназистите ще могат да кандидатстват и по специалността „Трайни насаждения“, във вечерна форма на обучение за Професионалната гимназия по селско стопанство.

В Кюстендил в Професионалната гимназия по лека промишленост  се предлага и специалността "Производство на облекло от текстил".

Всеки един от кандидатите може да подаде документи след завършен 8-и клас в средните училища в областта.

В Дупница също се открива нова професия. Тя ще е в направлението "Технология на фармацевтични и парфюмерийно- козметични продукти", като кандидатстването за специалността ще става след завършен 7-и клас.

Според данните на инспектората по образование след 7-и клас учениците могат да кандидатстват за прием в 24 паралелки с интензивно обучение на чужд език.

Общият брой на тези, които завършват седми клас през настоящата учебна година, е 954.

Местата за осмокласниците в Кюстендилско са 405 при 408 завършващи ученици.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK