6 месеца затвор за водач, хванат с 0,82 промила на главен път Е-79

Снимка: Infomreja.bg

На мъжа е наложена и глоба

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от общо 6 месеца, за мъж, привлечен като обвиняем за шофиране след употреба на алкохол.

Подсъдимият Петър А. /на 30 години, осъждан/ се призна за виновен в това, че на 14.02.2020 г., около 12:40 часа на главен път Е-79 е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,82 на хиляда, след като е осъден с влязло в сила на 23.10.2017 г. споразумение по описа на РС – Дупница за управление на МПС с над 1, 2 промила - престъпление по чл. 343б, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

За това престъпление на Петър А. ще бъде наложено наказание - „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, при първоначален „Общ“ режим на изтърпяване на наказанието, „Глоба“ в размер на 300 лв. и „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.   

Съдът привежда в изпълнение и наказанието, наложено на Петър А. със споразумение, влязло в сила на 23.10.2017 г., а именно „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което следва да се изтърпи отделно от наказанието по настоящото споразумение, при първоначален ,,Общ“ режим за изтърпяване на наказанието.

Това определение подлежи на обжалване и протест в 15 - дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK