Оставиха за постоянно в ареста двама рецидивисти, задържани за наркотици

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство срещу 41-годишния Росен Г.  за незаконно отглеждане на 27 растения канабис с общо тегло 0,445 грама.

По искане на държавното обвинение той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, за което му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години, като е бил предсрочно условно освободен.

Настоящото деяние е било извършено непосредствено след това, в рамките на изпитателния срок. За престъплението, за което Росен Г. е привлечен от Районна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвиняем, е предвидено наказание лишаване от свобода от две до пет години и глоба от 5000 до 10000 лв.

Другото досъдебно производство, което Районната прокуратура в Кюстендил води за подобно престъпление, е срещу 35-годишния Методи Р.

В хода на разследването са били събрани доказателства, че обвиняемият, който има множество присъди за престъпления от общ характер, незаконно държал наркотични вещества в големи размери.

Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Кюстендилския окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK