Двама състезатели от КК „Дарис“ - Кюстендил, на Европейско първенство по олимпийско карате

Снимка: Личен архив

В първенството участват 1155 състезатели от 52 държави

От 7 до 9 февруари, в Будапеща - Унгария, ще се проведе 47-то Европейско първенство по олимпийско карате за кадети, джуниори и U21. В състава на Националния отбор на България са включени състезателите на КК „Дарис“, Спортист N:2 за 2019г. - Тодор Настев, младежи кумите - 61кг. и Александър Стефанов, старша възраст кумите - 57кг.

В категорията на Тодор са 39 заявени състезатели, а на Александър - 34 състезатели. На това Европейско първенство ще участват 1155 състезатели от 52 държави.

То ще бъде изключително силно. България ще бъде представена с 15 състезатели. Състезателите са много добре подготвени. Участвахме на международен лагер в Черна Гора в началото на месец януари, също така на силния международен турнир в Самобор, Хърватия и завършихме с лагер в гр. Трявна от 26.01./02.02.

Всички състезатели са здрави и отиваме за медали както винаги, заяви Борислав Иванов - селекционер на Националния отбор по олимпийско карате, който ще бъде част от треньорския екип на това Европейско първенство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK