6-ма пациенти се лекуват в кюстендилската болница от COVID-19

Снимка: Infomreja.bg

От утре ще може да се използва откритата част на стадион „Осогово“

За щастие последните дни в община Кюстендил нямаше нови случаи на установени лица с коронавирус. В момента има 6-ма души с диагноза COVID - 19 в болницата и на 2-ма се чакат резултатите от пробите, имат симптоматика и са настанени на 2-ри етаж в отделението. Състоянието им се оценява като относително стабилно, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той коментира и мерките, които предприема Общината след заповедите на здравния министър от вчера. „Разрешено е посещението на паркове и планините, от утре ще може да се използва откритата част на стадион "Осогово". През източния вход откъм ул. "Юрий Гагарин" може да се влиза от 7 до 20 часа, като се спазва дистанция не по- малко от 2, 5 метра. По същия начин от 8 до 20 часа могат да се ползват тенис кортовете“, уточни още кметът.

Към момента 314 човека са под доброволна карантина. Това са различни контакти или лица, които са се прибрали от чужбина.

Очаква се днес собствениците на заведения да проведат среща, след което ще се свържат с представители на РЗИ и Агенция по храните за уточняване на детайлите и спазване на изискванията при отваряне на обектите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK