Грейнаха коледните светлините на алеята в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Творчеството на Жоро Бенгаров и Евгени Паунов за пореден път впечатли кюстендилци

За втора поредна година в Деня на християнското семейство бяха запалени коледните светлини на алеята в Кюстендил. С тази проява се поставя началото на коледните и новогодишните празници, обяви пред ИНФОМРЕЖА, началникът на отдел „Култура и духовно развитие“, Дима Укалска.

Тържеството започна с благодарствен молебен, отслужен от архиерейския наместник на Кюстендил, отец Генади Генадием, а след което десетките жители и гости на града имаха възможността да се насладят на богата музикална програма, с участието на кюстендилски вокални и танцови състави.

Любопитна подробност е, че коледната украса е дело на Жоро Бенгаров и Евгени Паунов, които работят в общинския отдел „Култура“.

„Именно те са виновниците за всички украси, които се случват по празници в нашия град. Техният труд и творчество за безкрайни и няма как да не им се радваме.

В другите градове се наемат фирми, които правят нещата еднотипни. Докато тук, в Кюстендил, всяка година се вижда разнообразна украса“, каза със задоволство Дима Укалска.

Официално в Кюстендил коледната елха ще грейне на 5-и декември, като отново са предвидени много изненади за всички жители и гости на града. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK