6-има са задържани за шофиране след употреба на алкохол и дрога

Снимка: Infomreja.bg

Проверките са извършени в Перник и Радомир

Шестима са задържани за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества.

На 25 декември, около 21, 20 ч. е подаден сигнал за ударени три паркирани автомобила от водач на „Форд Фокус“, който продължил посоката си на движение. Около 20 минути по-късно автомобилът бил спрян на ул. „Лом“ в пернишкия кв. „Изток“. При изпробване на 34-годишният шофьор с техническо средство били отчетени 1, 62 промила в издишания въздух. Фордът, който бил без регистрационни номера е иззет, а перничанинът задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Започнато е бързо производство по чл. 216, ал. 1 и 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Столичанин и радомирец съответно на 20 и 25-годишна възраст са задържани за управление на автомобили под въздействието на канабис. Двамата са шофирали „Сеат Леон“ и „Опел Вектра“ и са проверени на 25 декември в Перник и Радомир. Отказали са кръвни проби за химичен анализ и са им наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. Образувани са бързи производства по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс. .

Трима са засечени да шофират автомобили с концентрация на алкохол в кръвта от 1, 21 до 2, 58 промила в издишания въздух. Това е станало на 25 декември, в Перник и Брезник. Мъжете на възраст 50, 54 и 74 години са били задържани за до 24 ч. по Закона за МВР и са започнати бързи производства по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK