6 гола и истински празник на футбола в София в мача на Димитър Бербатов и Луиш Фиго

Източник: LAP.bg

В истински футболен празник се превърна благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Над 35 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски" наблюдаваха на живо спектакъла, който завърши при резултат 3:3, съобщава Gong.bg.

Не крайният резултат обаче бе важното в шоуто, което предложи много качествени отигравания от някои от големите звезди в играта. Събраните средства пък отидоха за фондацията на Бербатов.

Още преди мача Бербатов ни направи съпричастни с емоциите в автобуса и в съблекалнята на своя отбор, а деца от фондацията на българина направиха специално музикално шоу. 

Самият двубой започна с много бързи три гола. Още в 4-ата минута Давид Трезеге вдигна публиката на крака с фамозно попадение от воле от малък ъгъл след чудесен пас на Луиш Фиго.

В 9-ата резултатът бе изравнен. След центриране на Райън Гигс, Бербатов свали с глава за Роби Кийн, а в опита си да изчисти Карлос Марчена си отбеляза автогол. 2 минути по-късно пък изигралият във високо темпо целия мач Мичел Салгадо подаде хитро към Трезеге, който заби втория си гол в двубоя.

В края на полувремето пък познатата ни от Тотнъм комбинация между Бербатов и Роби Кийн доведе до гол на ирландеца.

На почивката заслужилите деца от фондацията на Бербатов бяха наградени. В началото на второто полувреме в игра влезе Стилиян Петров, което доведе до огромни аплодисменти и скандирания от трибуните.

В 54-ата минута Шимао Саброса върна аванса за All Stars, след като се откъсна очи в очи с Дейвид Джеймс и преодоля бившия английски национал с техничен удар.

Отново Роби Кийн пък оформи крайното 3:3. Той се възползва от перфектен пас отляво на Мартин Петров и без проблеми засече в опразнената врата.

До края на мача в игра влязоха и много от талантливите български футболисти, които Бербатов бе селектирал в своя отбор. А накрая всички завърши с много ръкопляскания и усмивки от страна на футболисти и зрители.

 

КОМЕНТАРИ

фиго23:48 - 14.06.2017
Поправете си заглавието, че пак ще ви се смеят хората! Името ми е ЛУИШ ФИГО, а не УИШ! :)
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK