Пет семейства останаха без домове след пожар в Биркова, започна дарителска кампания

Снимка: Муса Гагъм

Инцидентът в Биркова е станал на 3 октомври около 6 сутринта

Две къщи изгоряха в село Биркова, община Велинград.

Организирана е дарителска кампания в помощ на пострадалите семейства.

Отново жители на село Краище се включиха в дейностите по разчистване на останките след огъня.

След голямата трагедия в село Кръстава – на няколко километра от Биркова, жители на околните села са призовани да помогнат. В Кръстава изгоряха 7 къщи, и до днес семействата живеят във фургони.

Инцидентът в Биркова е станал на 3 октомври около 6 сутринта. Един от обитателите е започнал погасителни работи, но е ударен от ток. За щастие е оцелял.

От Община Велинград оповестиха днес: В неделя пет семейства от село Биркова останаха без дом след пожар, унищожил двете им къщи. Много хора желаят да им помогнат, за да възстановят домовете си. Община Велинград обявява дарителска кампания за набирането на средства в помощ на пострадалите.

Сметката е в Общинска банка, а титуляр е Община Велинград

BIC SOMBBGSF

IBAN BG 28 SOMB 913 031 618 071 00

основание за плащане “Дарение за село Биркова”

Кметът д-р Костадин Коев със заповед ще назначи комисия, която да вземе решение за разпределяне на събраните средства и контрол на тяхното изразходване. В комисията ще бъде и кметът на село Биркова Красимир Коруджиев.

А Муса Гагъм от Краище, който доброволно се включва в почти всяка кампания в помощ на хората от района, написа в профила си:

Преди малко пристигнахме с Исмаил Исмаилчев и Хайредин Виячев с с. Биркова. Положението е плачевно, както може да видите от снимките. Хората са останали само с дрехите на гърба си. Имат нужда от всякаква помощ. Храна, дрехи, пари и материали. Знам, че скоро беше трагедията в с. Кръстава и помагахме много и там и може би за някои хора ще дойде в повече, но няма как да стоим безучастно. Нека се обединим отново и да помогнем с каквото може. Не е задължително да е с големи суми, защото тук и 1 лев е от значение. Призовавам всички, които бяха в с. Кръстава да се включат и тук. Ходжи, мюфтии, кметове, общественици, включете се.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK