6 часа след верижното ПТП: Освободиха за движение платното в посока София

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът стана между пет леки коли и два микробуса

Шест часа след верижната катастрофа на автомагистрала "Струма" движението е възстановено, съобщиха от пресцентра на ОДМВР-Благоевград.

От полицейската дирекция призовават водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните и атмосферни условия скорост.

Както ИНФОМРЕЖА писа, инцидентът стана в 8.00 часа тази сутрин при разклона за село Ново Делчево между 7 МПС-та – два микробуса и пет леки коли.

Причината за катастрофата е гъстата мъгла и несъобразената скорост на водачите, коментира от местопроизшествието прокурор Ангел Атанасов от РП-Сандански.

Вследствие на катастрофата има четири пострадали лица, три от тях са откарани в болниците в Сандански и Петрич, друго е с лека контузна рана.

На място е образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Сандански.

По данни на водача, който е бил най-отпред, той е намалил скоростта заради гъстата мъгла и са последвали множество удари след него.

Към настоящия момент се провежда разследване, което да установи дали е имало водачи, които са карали с превишена скорост, ще бъдат назначени необходимите експертизи, информира още прокурор Атанасов. 

Ранените са от цялата страна, сред тях има и чуждестранни граждани.

Към този момент нито един от пострадалите не е в тежко състояние.

По думите на прокурор Ангел Атанасов, ПТП-то е с много по-малки мащаби от верижната катастрофа, станала на 5 февруари 2019 г. на почти същото място.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK