6 500 автомобила са преминали през Кулата до 17 часа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Настоящият летен туристически сезон се очертава като изключително интензивен, констатира се доста по-голяма натовареност спрямо миналия сезон, съобщи началникът на ГКПП-Кулата, главен инспектор Атанас Георгиев.

През 2018 година такива натоварвания са наблюдавани през съботните и неделни дни. "От около 10 дни сме свидетели на изключително интензивен трафик, включително и в дните четвъртък и петък, добави той.

По думите му значително е завишено и движението на гражданите от трети страни в сравнение с миналата година.

Гранична полиция осигурява служители за всички девет гишета, пропускат се превозни средства на всички възможни ленти, уточни началникът на пункта и посочи, че от полунощ до момента са преминали 6 500 автомобила, като са проверени над 30 000 души.

Той обърна внимание, че непълнолетните подлежат на специална проверка според българското и Шенгенското законодателство. Това изисква по безспорен начин да се установи, че те пътуват със съгласието на родителите.

ГКПП-Кулата, осигурява над 50 % от пътникопотока на българо-гръцката граница, допълни главен инспектор Георгиев и препоръча на пътуващите да избират и алтернативни маршрути за Гърция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK