Владимир Москов: Много е направено и още много ще се направи за хората с увреждания в община Гоце Делчев

Снимки: БСП-Гоце Делчев

Москов: Няма да оставим нито един човек заради пари да остане без необходимата здравна грижа

С голям интерес и с изключителна активност хората с увреждания, работещите и ползващите социални услуги участваха в срещата с кандидата за кмет, Владимир Москов, и кандидатите за общински съветници от Коалиция "БСП за България".

С внимание всички в залата изслушаха отчета за свършеното в изминалия мандат и програмата за следващите четири години на кандидата за кмет и екипа му. Грижата за хората с увреждания, за техните нужди и специални потребности, отново са един от приоритетите, защото социалната политика не е самоцел, а убеждение на социалистите и техните симпатизанти.

„Помагали сме и ще продължим да помагаме, няма да оставим нито един човек заради пари да остане без необходимата здравна грижа“, категоричен беше дългогодишният кмет и кандидат за нов мандат Владимир Москов.

Малко са общините в страната, които могат да предложат толкова много социални услуги за своите граждани, посочиха присъстващите от местните неправителствените организации и съюзи, с които общината си партнира от години.

„Много е направено, но и има още какво да направим като община по отношение на нови социални услуги“, каза Владимир Москов и конкретизира - още няколко места за улеснен достъп, след вече изградените рампи и асансьори; разширяване на програмата за социални асистенти не за по няколко месеца, а за постоянна помощ в нуждаещите семейства; изграждане на хоспис, от който хората в града и общината имат остра нужда; реконструиране на общинската сграда на ул. „Ал. Стамболийски“ в модерен социален дом; изграждане на 30 бр. социални жилища в бившата казарма.

Присъстващият на срещата народен представител Богдан Боцев се ангажира неговата група в парламента да настоява за цялостна промяна в условията на труд за социалните работници, които са в дъното на заплащане и все по-трудно се намират хора, които да работят в тази сфера и да се грижат за хората с увреждания.

 

Снимки: БСП-Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK