Не се очаква повишение в цената на питейната вода в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Няма да има повишение в цената на питейната вода в Кюстендил и още 4 общини - Невестино, Трекляно, Бобов дол и Бобошево.

Това обяви областният управител Виктор Янев след заседание на ВиК асоциацията днес. 

От оператора "Кюстендилска вода" казаха, че от 2013 год. водата е с цена - 2, 016 лева / с ДДС/ за кубик за посочените общини, а в Рила и Кочериново плащат малко над 1,40 лева за кубик, защото там водата е изцяло на гравитачен принцип.

“Според това, което беше изнесено от КЕВР, и това, което ние направихме със срещи с нейни представители, засега не очакваме повишение на цената на водата. Естествено чакаме и одобреният бизнес план за ВиК оператора, от който ще стане окончателно ясно дали ще има повишение, или не”, уточни губернаторът. 

На заседанието на ВиК асоциацията беше приет и инвестиционния план за 2017 г. на водния оператор “Кюстендилска вода” ЕООД. 

Инвестиционната програма е в рамер общо на 418 872, 99 лв., като сумата е разпределена по общини.

За 2018 год. предстои приемане на нова програма, която операторът “Кюстендилска вода” ще предостави и ще се приеме до края на март тази година.

Получено е писмо от министъра на регионалното развитие, с което се изискват още документи от община Дупница, за да се финализира процедурата по присъединяването й към ВиК асоциацията за региона.

За разлика от Дупница, която има прието решение за присъединяване към ВиК асоциацията, то Сапарева баня е твърдо против присъединяване. В резултат в курорта пият най-евтината вода в България - по 55 ст. за кубик / с ДДС/. 

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK