Бум на гъбични инфекции в Гоце Делчев от басейните в района

Снимка: Infomreja.bg

Бум на гъбични инфекции е регистриран в Гоце Делчев и региона.

Закачили си коварната инфекция, хора твърдят, че това се е случило след плажуване и къпане в басейни в района и курортните хотелски комплекси в Огняново.

Упоритите гъбични инфекции са вследствие на непочистени и недезинфекцирани според привилата басейни. 

Запознати коментират, че тази година се забелязва и слаб контрол както от собственици на комплекси, така и от съответните отговорни институции.

„Плесен, мръсотия, та дори и жабки скачат в някой от басейните в Огняново, защо не се контролира чистота на съоръженията, които вероятно не са почиствани и дезинфекцирани от началото на сезона. Водата също е много мръсна в някои от басейните в курорта“, коментират потърпевши.

Стотици хора от Гоце Делчев, региона и страната тази година освен на еднодневни плажове по гръцкото море, редовно посещават за да трупат тен и здраве и басейните в Огняново и региона.

Да бъдат извършени спешни проверки от съответните институции, както и да бъдат задължени безотговорните собственици на хотелските комплекси с басейни за къпане и плажуване, незабавно да проведат дезинфекционни и почистващи водата мероприятия, за да се спре гъбичната зараза, настояват почиващите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK