576 свободни работни места по схемата „Подкрепа за заетост” в Гоцеделчевско

Директорът на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска, заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш и Марияна Стругова - директор на "Бюро по труда" - Гоце Делчев, снимка: infomreja.bg, архив

Заявки за 576 свободни работни места са подадени в Бюрото по труда в Гоце Делчев по схемата „Подкрепа за заетост”, съобщи директорът Марияна Стругова. Тя обясни, че 164-ма работодатели от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча са подали заявления за включане в схемата, като са обявили рекордния брой свободни работни места.

За регион Гоце Делчев  по схемата, към която работодателите проявяват огромен интерес, Агенцията по заетостта е отпуснала едва 132 работни места.

Срокът за наемането на работниците е 24 октомври тази година.

”Подкрепа за заетост” дава възможност на работодатели от реалния сектор – в сферата на производството и услугите, да наемат трайно безработни лица за срок от 6 месеца на пълно работно време, като за целия период на наемане получават финансиране от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

То включва работна заплата на прага на длъжността и осигуровки. Приоритетната група са трайно безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда - младежи до 29-годишна възраст, безработни над 50 години, както и хора от етническите малцинства.

 

КОМЕНТАРИ

защитен свидетел18:38 - 19.10.2014
Не знам какво прави в Гоце Делчев Стругова, но е крайно време другата "дама" от снимката да усети какво е да си регистриран на Борсата. А относно рекламирането на новите работни места по медиите - няма нищо общо с действителността. Още със стартирането на програмите е ясно кои ще бъдат одобрените фирми, а пък те от своя страна си регистрират безработни, които наемат на работа. И така уж се отчита намаляване на безработицата, но всъщност трайно безработните си остават такива. И още много може да се каже, но нека някой да направи проверка, колко време преди да бъдат наети на работа тези лица се регистрират в Бюрото по труда.
kr16:47 - 19.10.2014
Mariqnche sega manol go nqma koi shte te vzeme na rabota ,otivaite s rafa da mu duhate
koko14:59 - 19.10.2014
дебелата комунистка до кога ще е шеф на Бюрото по труда? Гербаджии, кога ще разкарате комунистите и депесарите от службите за които са абонирани!!!!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK