57-годишният Димитър Палашев е загиналият мъж при тежката катастрофа край село Илинден

Село Илинден, снимка: Infomreja.bg

57-годишният Димитър Петров Палашев е загиналият при тежката катастрофа край граничното село Илинден, община Хаджидимово. Мъжът се е прибирал с лекия си автомобил "Лада" комби от Копривлен, когато на моста над река Мътница край селото се сблъскал с лек автомобил "Опел Астра", управляван от гръцки гражданин от Като Неврокопи.

Пътят, където днес към 14:30 часа е станала жестоката катастрофа, отнела живота на Димитър Палашев, остана затворен до късния следобед. Движението бе възстановено едва в 17:20 часа.

Въпреки проливния дъжд полицаи, следователи и поемни лица останаха на място и работиха, докато приключи огледът и останалите разследващи мероприятия. За кръвна проба в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев е бил закаран гръцкият водач, който е невредим след произшествието. Резултатът обаче ще стане готов след няколко дни.

Предположенията на този етап са, че вероятно водачът на ладата е употребил алкохол преди да седне зад волана. Палашев в родното си село се слави като човек, злоупотребяващ с алкохола, но от три месеца спрял да пие и се опитвал да пребори порока. 

Вероятността отново да е посегнал към чашката е голяма, тъй като по описанията на гръцкия водач лекият автомобил на Димитър Палашев се движел с висока скорост и на зигзаг. Дали той обаче е употребил алкохол, ще докажат пробите.

Очевидци коментираха, че гледката на смачкания автомобил на издъхналия на място мъж е била повече от ужасна. Медицински и полицейски екипи едва са извадили тялото на мъртвиия мъж от возилото.

За Димитър Палашев в селото говорят, че бил изключително добър и услужлив човек. Единственият му недостатък бил злоупотребата с алкохола, с който той полагал големи усилия да се пребори.

Загиналият в нелепата катастрофа мъж от хаджидимовското село Илинден е семеен, с две големи деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK