Домашен арест за 23-годишен дупничанин, сочен за извършител на поръчков побой

Снимка: Infomreja.bg

Мярката на 23-годишния Алекс К. е окончателна и не подлежи на обжалване

Въззивен състав на Окръжен съд – Кюстендил, определи мярка за неотклонение „Домашен арест“ за 23-годишния Алекс К., като отмени взетата от РС – Дупница, мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с неустановено до момента лице и Г. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Видно от събраните доказателства на този ранен етап от разследването, може да се направи предположение, с висока степен на вероятност, че обвиняемият е извършител на деянието. В това число е извършено разпознаване от страна на пострадалия.

Деянието е тежко по смисъла вложен в НК, за него се предвижда наказание над 5 г. лишаване от свобода и се характеризира с висока степен на обществена опасност, но обвиняемият не е осъждан, има постоянен адрес, на който живее със семейството си / с. Негован, Столична община / и няма реална опасност да се укрие или да извърши престъпление, пише в мотивите на съдът.

Мярката за неотклонение не е наказание, а цели обезпечаване участието на обвиняемите в наказателното производство, както и да осуети укриването им или извършване на престъпление.

Съдът допуска използването на електронно наблюдение / чрез поставяне на „гривна“ от Главна дирекция Изпълнение на наказанията/ и указва на обвиняемия, че няма право да напуска дома си, с адрес по лична карта. Контролът се възлага на районното управление на МВР по местоживеене.

Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на 23-годишния Алекс К., е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK