57 акта състави Инспекцията по труда на фирми в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

381 проверки направиха през първото тримесечие на тази година инспекторите от отдел „Областна инспекция по труда“ -  Кюстендил. Констатираните нарушения са 1 440, съставени са 57 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са в размер на 36 650 лв.

„Акцентът в работата ни през пролетния сезон е строителството, още повече след злополуката с четиримата работници във Варна. Предвиждаме да направим както проверки, така и последващ контрол на всички възможни строителни обекти в региона, защото се оказва, че строителството е с по-висок травматизъм в областта“, коментира началникът на Областната инспекция по труда Валентин Златински.

През тримесечието са извършени проверки и по строителството на АМ "Струма". Основните нарушения, който констатират проверяващите, са необезопасени контури на плочите, стълбища, шахти, скелета, липса на предпазно облекло и др.

Сред по-фрапиращите нарушения там са необезопасяване на изкопите и на строителните площадки. Например изкопите с дълбочина от 1,5-3 метра невинаги се укрепват и обезопасяват, посочиха още от инспекцията по труда.

Преди седмица 59-годишен мъж загина в неукрепен изкоп при строителството на водния цикъл в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK