55,7 млн. лв. събра НАП - Кюстендил от данъци и осигуровки

снимка: infomreja.bg, архив

Приходите от данъци и осигурителни вноски, събрани през 2013 г. от офис Кюстендил при Териториална дирекция - София, са с близо 900 хил.лв. повече от планираното за периода. През миналата година събраните от приходното ведомство суми са в размер на 55,7 млн. лв., което води до преизпълнение на заложения план с 2 %.

Преизпълнение с 3 %, или повече от 100 хил. лв., отчитаме при корпоративния данък – 3,7 млн. лв. през 2013 г., обяви говорителят на структурата Лили Иванова.

Събраният данък добавена стойност през отчетната 2013  г. е 4,2 млн.лв., което е с 400 хил.лв. повече спрямо планираното.

При осигурителните вноски също се отчита рекордно изпълнение – общо постъпленията от социални и здравни вноски за 2013 г. са  34,3 млн. лв. 4,2 млн.лв. са сумите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО)

Събираемостта на т.нар. неданъчни приходи (суми, събрани по глоби, наложени от други държавни органи, изпратени за събиране в НАП) е в размер на 390 хил. лв., или с близо 130 хил. лв. повече от предходната година.

„За поредна година приходната агенция доказа, че добрите резултати са плод на изградените партньорски отношения с бизнеса и клиентите. В изпълнение на ежедневните си задължения служителите се стремят да ограничат репресивните мерки и да заложат на насърчаване на доброволното плащане. Отчитайки състоянието на икономиката и в частност на региона, смея да заявя, че постигнахме много добри резултати през 2013 г.”, заяви Венка Василева – директор на офис Кюстендил при ТД на НАП София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK