55.34 % от избирателите в Гоцеделчевска община са гласували до 17 ч.

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

55,34 % от избирателите в община Гоце Делчев са гласували за кмет на общината и за кметове на кметства към 17 ч. В 4 села се гласува за кмет на балотаж. Това са Борово, Баничан, Господинци и Лъжница. Жителите на селата са по-активни. 60,5% от тях вече са гласували за местните избори. В град Гоце Делчев процентът е 52,41%, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Подобни са цифрите и за втория тур на президентския вот. 53,25 на сто е активността за президент в Гоцеделчевско към този час. Няма нови жалби и сигнали за нарушения.

В Гърменско отчитат най-висока избирателна активност до момента в региона. 68,86% от имащите право на глас там вече са пуснали бюлетина за кметове. В 5 села в общината има балотаж. 54,82 на сто от избирателите в община Гърмен са дали своя глас за президент към 17 ч. Няма постъпили жалби и сигнали за нарушения в ОИК. Изборният ден там върви нормално

В Община Хаджидимово малко над половината от избирателите са отишли до урните. Данните, с които разполага ОИК там са за 52.36% избирателна активност средно за местния и президентския вот. В 3 от селата в общината днес се гласува за кмет – Копривлен, Ляски и Теплен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK