Директорът на ПМГ "Яне Сандански" награди учители и ученици по случай патронния празник на гимназията

Снимки: ПМГ "Яне Сандан1

Трима старши учители от ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев на тържествена церемония по случай патронния празник на гимназията бяха удостоени с най-високото отличие - почетен знак.

Директорът Елка Божикова лично връчи отличията на Гергана Икономова - учител по български език и литература, Димка Дерменджиева - учител по английски език, и Люба Маламова - учител по химия и опазване на околната среда, за високия им професионализъм, новаторски дух и издигане престижа на ПМГ "Яне Сандански".

По случай патронния празник Елка Божикова награди за всеотдайната им дейност и издигане авторитета на училището още заместник-директора по учебната дейност Златка Милчева и административния заместник-директор Донка Пиргова.

12 учители от Природоматематическата гимназия също получиха отличия за своя безценен принос за успехите на учениците през настоящата учебна година. 

Сред отличените учители са и носителките на почетния знак, както и на Марияна Карамитева, Лиляна Сейрекова и Катерина Мангалова, подготвили успешно ученици, завоювали призови места в различни конкурси и състезания.

Отличени са още Недялка Ангушева - учител по философия, Силвия Мегданова - по биология и здравно образование, Карамфилка Патинова - по физика и астрономия, Иванка  Гелемерова - по химия и опазване на околната среда, Иванка Абаджиева – по математика, и Гергана Шарланджиева – по английски език.

Директорът на ПМГ “Яне Сандански" на тържествената церемония връчи и над 50 грамоти на изявени ученици, представили се отлично и заели челни места в общински, областни, национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през отиващата си учебна 2016/2017 година.

Випускникът Кръстьо Драгинов, който след броени дни заедно със своите съученици и приятели ще стане част от абитуриентската фиеста на ПМГ "Яне Сандански", получи специална награда и от Училищното настоятелство.

Дванадесетокласникът Кръстьо Драгинов е единственият международен състезател в ПМГ „Яне Сандански", който освен другите си отличия като част от българския национален отбор по химия, се завърна с бронзов медал от международната Менделеева олимпиада, провела се в края на месец април в столицата на Казахстан - Астана.

Както ИНФОМРЕЖА писа, през юли Драгинов ще представя страната, родния си град и любимото си училище и преподавателите на международната олимпиада в Тайланд.

Гости на прекрасното тържество по случай патронния празник на гимназията, бяха депутатът Богдан Боцев, заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш, директори и учители от всички училища в града и общината, представители на училищното настоятелство и обществения съвет към училището и други, които поздравиха за отличните резултати директора Елка Божикова, учителите и учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK