15 години затвор за убийството на жена в Ямбол

Снимка: Infomreja.bg

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, бе наложено наказание от 15 години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър С. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 35-годишна жена.

Престъплението е осъществено на 10.11.2019 г. в приземен етаж на къща, находяща се в град Ямбол. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и 3, вр. чл.115 от НК, тъй като е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата, начин.

По време на разследването е установено, че пострадалата, която била без дом и работа, живеела при обвиняемия, който й позволил това. Обвиняемият бил социално слаб. Имал чести спорове с пострадалата, която се противопоставяла на неговите навици да пие алкохол. В нощта на убийството обвиняемият се прибрал в нетрезво състояние. Той и пострадалата се скарали, като Димитър С. взел брадва и нанесъл множество удари с нея по дясната част на главата, и лицето на жената, която починала.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK