Ученик на съд за опит за убийство в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Момчето извършило убийството с дръжка на лопата

Окръжната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.В. (на 18 години) за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Василев е ученик в 8-ми клас и живее в гр. Перник.

Около 21:30 ч. на 02.06.2019 г. той се появил в кафене, намиращо се в кв. „Рудничар“ в града, като запитал играещи там карти лица дали знаят, че въпросният имот е негова собственост. Последвал спор между него и Д.С., при който обвиняемият я ударил няколко пъти по лицето. След като се прибрала вкъщи, тя се оплакала на родителите си за случилото се.

Същата вечер последвала физическа саморазправа между близките на В. и родителите на С. Към тях се присъединил и А.В., носейки със себе си дървена дръжка от лопата. Първоначално той ударил с нея бащата на Д.С., последвала суматоха, призиви за бягство и преследване на опонентите. Обвиняемият нападнал и В.Н., който страдал от умерена умствена изостаналост. Това причинило обилно кървене в областта на главата на пострадалия.

На място пристигнали полицейски служители и медицински екип, които транспортирали Н. до болнично заведение. От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения удар с дървена дръжка в тила пострадалият получил тежка открита черепно-мозъчна травма. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ неминуемо това би довело до настъпването на летален изход.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK