52 кг. канабис ожънаха от ниви в две местности край гърменското село Балдево, двама непълнолетни задържани с трева

Снимка: Infomreja.bg, архив

При нощна акция в събота около 21:15 часа полицейски служители на РУ-Гоце Делчев са открили и иззели от нива, находяща се в местността „Чучура”, в землището на гърменското село Балдево, 34 бр. тревисти растения с обща маса около 35 килограма. След направеният полеви тест, растенията са реагирали положително на канабис.

Същата вечер след проверка, извършена от полицейските служители на РУ-Гоце Делчев, в нива в другата местност край село Балдево,”Долна Валта”, полицейските служители от РУ Гоце Делчев са намерили и иззели още около 20 бр. тревисти растения с общо тегло около 21 килограма.

Растенията са реагирали също положително на канабис. И по двата случая са образувани досъдебни производства. Работата по двата случая и акцията по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества продължава, съобщиха от полицията.

Двама непълнолетни младежи на 15 и 16 години от Благоевград са били арестувани в събота след извършена проверка за притежание на наркотични вещества.

В жилище в Благоевград антимафиотите са намерили и иззели около 78 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

За съпричастност като ползватели и дилъри на  наркотични вещества, двамата непълнолетни са задържани със заповед за задържане до 24 часа, случаят е докладван на Районната прокуратура в Благоевград, образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK