Музиканти от Германия гостуваха в читалище „Братство 1869”

Снимка: НЧ "Братство 1869"

Ученици от немското училище "Музик шуле Панайотов" - с патрон, основател и директор българинът - Добрин Панайотов от град Манхайм – Германия изнесоха концерт в Синята зала на кюстендилското читалище „Братство 1869”. 

Младите немски дарования гостуват в България по покана на читалище „Братство” и Детската музикална група - "Сеньо артист" от Благоевград с ръководители - Стойка Германова и Иван Цонков. Освен концерта в Кюстендил те ще имат изява и в  Благоевград.

"Искам да подчертая, че гостоприемството е уникално - гостите ни го оцениха. Залата грееше, столовете подредени, а това е много важно. Аз имам дълбока връзка с Кюстендил, бях солистка на ансамбъл "Струма", а сега вече от 1981 г. съм солистка на ансамбъл "Пирин", така че за мен е важно моите знания да бъдат предадени на децата", каза известната народна певица Стойка Германова.

Директорът на училището Добрин Панайотов е едно от големите имена в българската музика, дългогодишен диригент на оркестъра и хора „Мистерии на българските гласове”. От много години той работи за развитието на културния обмен между Германия и България и подпомагането на млади музикални дарования. 

Изявата бе част от поредицата инициативи, организирани от читалище „Братство 1869” и посветени на Деня на народните будители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK