517 новородени през 2016 г. отчетоха акушер-гинеколозите от МБАЛ "Иван Скендеров" на Бабинден

Снимки: Община Гоце Делчев

Медицинската сестра Кристина Синапова, чиято първа рожба проплака в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров", бе младата родилка, която изпълни традиционния ритуал на днешния празник Бабинден и поля вода на всички акушери от гоцеделчевското родилно отделение.

С това Синапова засвидетелства от името на всички майки уважение и признателност към хората с бели престилки, които дават живот.

Днес за поредна година, спазвайки традицията в АГ-отделението, вички заедно с представители от общинската администрация отпразнуваха Деня на родилната помощ, който се чества на 21 януари по стар стил. 

От името на Община Гоце Делчев заместник-кметът Богдан Боцев поздрави с празника целия колектив на родилното отделение и наред с подаръците и многото цветя пожела на всички празнуващи здраве, лично и семейно щастие и да продължават да работят в същия самоотвержен дух и с любов към професията и обществото.

Богдан Боцев благодари на гоцеделчевските акушер-гинеколози и за положения труд през изминалата година, през която в отделението са се родили 517 здрави и красиви бебета.

В сравнение с 2015 г. броят им е с 12 по-малко, но въпреки това МБАЛ "Иван Скендеров" е на второ място в Благоевградска област по брой новородени, отчета шефът на отделението д-р Иван Стоев.

Да поздрави колектива на АГ-отделението по случай професионалния празник Бабинден на тържеството присъстваше и управителят на болницата д-р Мария Радойкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK