Дават заплата 3 000 лв., а желаещи кравари няма

Снимка: Infomreja.bg

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее.

Собственикът на кравефермата в пловдивското село Столетово, търсеща хора, обясни, че се работи 8 часа на ден. Работата се върши основно от машини.

Въпреки инвестираните евросредства от над 2 милиона лева, фермата не функционира на пълен капацитет почти година - нямало кой да работи.

„Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че трябва да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но съвсем не е така. Всичко е механизирано”, коментира той и се оплака, че хората си взимат парите и напускат без дори да кажат.

Анастас показва основните задължения с надеждата да привлече кандидати. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. „Това не е едновремешното отглеждане на животни. Чистенето става много бързо и лесно. С едно натискане на копче, без лопата, без нищо”, каза той.

Храненето и доенето също са механизирани, а за комфорта на животните се грижи пак машина – чесало.

Не е нужно работещият да е специалист, а да има желание, да е дисциплиниран и да обича животните, посочват от фермата. Ако не намери работници от България, Анастас ще търси от чужбина.

Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата. Не искат и да идват чужденци.

Кандидати за работа в кравефермата продължават да се търсят./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK