"Нестос фешън" ЕООД с проект за създаване на нови работни места и възможност за професионална реализация

"Нестос фешън" ЕООД изпълнява проект № BG05M9OP001-1.003-2311-C01 с наименование "Създаване на нови работни места и възможност за професионална реализация в "Нестос фешън" ЕООД".

Проектът е на обща стойност 173 721,32 лева, размерът на безвъзмездната финансова помощ е 173 721.32 лева, от които 147 663,12 европейско и 26 058,20 лева национално съфинансиране.

Периодът на изпълнение на проекта е от 28.04.2017 г. до 28.07.2018 г.

Кратко описание на проекта:

Проектното предложение на „Нестос фешън” ЕООД е насочено към подпомагане цялостния процес на интеграция на безработните и неактивни лица на пазара на труда чрез създаване на заетост. Основната цел на проекта е интеграция на безработни и неактивни лица на пазара на труда, като в рамките на проекта ще бъдат създадени 15 нови работни места в шивашкото производството на фирмата.

Целите на проекта ще бъдат постигнати чрез комплекс от последователни дейности за повишаване качеството на работната сила и пригодността й за работа чрез провеждане на обучения за професионална квалификация, и осигуряването на заетост за срок от 12 месеца. Новосъздадените в рамките на проекта работни места ще бъдат оборудвани с необходимите машини за нормалното протичане на трудовия процес.

Основни дейности по проекта:

- Наемане на 15 безработни и неактивни лица за период от 12 месеца, като минимум 50% от тях ще бъдат безработни лица с ниска степен на образование, безработни младежи до 29 год. и такива на възраст над 54 г.

- Предоставяне на професионално  обучение за придобиване на професионална квалификация на представителите на целевата група по проекта по професия 54250 Оператор в производството на облекло, специалност „Производство на облекло от текстил” – втора квалификационна степен.

- Доставка на оборудване, стопански инвентар и работно облекло, свързани със създаването на новите 15 устойчиви работни места.

- Изпълнение на мерки за информиране и осигуряване на публичност по проекта в съответствие с изискванията на Единния наръчник на бенефициента за прилагане правилата за информация и комуникация 2014-2020 г.

- Осигуряване на ефективното и ефикасно управление на проекта в съответствие с приложимата нормативна уредба и правилата на ОП РЧР.

На 16 юни 2017 година в село Абланица, община Хаджидимово се проведе начална пресконференция, на която г-жа Ализан Яхова – Ръководител на проекта и мениджърският екип на фирмата представиха проекта, основната и специфичните му цели, предвидените за изпълнение дейности и очакваните резултати.

Тази публикация е изготвена по проект BG05M9OP001-1.003-2311-C01 „Създаване на нови работни места и възможност за професионална реализация в „Нестос фешън” ЕООД, съфинансиран от Европейския социален фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от „Нестос фешън” ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK