Работодатели подадоха 339 заявки за разкриване на 928 работни места в Кюстендилско

Снимка: ОА - Кюстендил

В Областна администрация – Кюстендил бе насрочено заседание на постоянната Комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Заседанието бе ръководено от председателя на комисията и областен управител на област Кюстендил Виктор Янев. В дневния ред бе определено обсъждане и оценка на заявки на работодатели, кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

На заседанието присъстваха зам.-областният управител Радослава Чеканска, главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова, директорите на дирекции „Бюро по труда“ – Кюстендил и Дупница Юлияна Хаджиева и Наташа Илиева, директорът на ДРСЗ – Благоевград Станислава Поповска, директорът на РД „СП“ Светослава Макенджиева, представители на общините, работодателите и синдикалните организации в област Кюстендил.

По време на заседанието, бе предложена и гласувана работна група от експерти към комисията по заетост, която да подбере и оцени заявките на работодателите, спрямо конкретни критерии и  изработена Методика.

Секретарят на комисията по заетост и директор на дирекция „БТ“ – Кюстендил Юлияна Хаджиева представи основни акценти от схемата „Обучения и заетост“.

По думите й, тя ще се реализира в два етапа, първият, който стартира на 16.05.2016 г. е с бюджет от 787 890 млн. лв. за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години в област Кюстендил, регистрирани в „БТ“.

В периода са подадени над 339 заявки от работодатели за разкриване на над 928 работни места в Кюстендилска област. Вторият етап предстои да стартира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK