Община Благоевград ще се грижи за 168 души в неравностойно положение

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград ще обслужва 168 души в надтрудоспособна възраст и неравностойно положение по проект. Разкриват се и нови 129 работни места в града.

Бюджетът на проектното предложение е на стойност половин милион лева безвъзмездна финансова помощ. Това е поредно усилие на кмета на общината д-р Атанас Камбитов и експертния му екип да подобри жизнената среда в Благоевград и да осигури добри условия и грижа за хората в неравностойно положение.

След като в общината бяха обявени класираните кандидати за услугата „Личен асистент”, предстои още жители на Благоевград, които са в нужда, да получат квалифицирана помощ. Тя ще бъде осъществена чрез проект, с който община Благоевград кандидатства по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, приоритетна ос „Независим живот”.

Проектът е свързан с разкриването на звено „Център за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и лица в неравностойно положение.

Двадесет и едно са децата с увреждания, 131 възрастни над 65 годишна възраст с увреждания и 16 самотно живеещи хора с увреждания ще бъдат обгрижвани чрез новите услуги, които ще бъдат разкрити.

Те ще отговарят изцяло на комплексните индивидуални потребности на потребителите на услугата, включително и здравни, като целта е да се подобри максимално жизнената им среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK