51 кандидат-студенти от Босилеград и българи от Сърбия на изпит за български универститети

Снимки: КИЦ "Босилеград"

На 10 юли кандидат-студентите за българските университети подадоха документите си пред специално пристигнала комисия на Министерството на образованието и науката и Държавната агенция за българите в чужбина по постановление на Министерски съвет.

В босилеградската Гимназия приключиха кандидатстудентските изпити пред комисия съставена от МОН, ДАБЧ и Генералното консулство в Ниш.

Опълномощеният министър при Генералното консулство в Ниш Николай Колев поздрави кандидат-студентите и изрази благодарност на Културно - информационен център /КИЦ/ „Босилеград“ и Гимназия Босилеград за добрата организация на изпита.

Кандидастудентският изпит се състоеше от решаване на тест с 40 въпроса по български език и литература и история на България. Общо 51 кандидат-студенти от Босилеград и българи от вътрешността на Сърбия  се явиха на изпита. Още 12 души са кандидатсвали по магистърски и докторски програми.

За разлика от миналата, тази година кандидатстудентските изпити протекоха спокойно, без никакви провокации, което се дължи на новото ръководство на гимназията.

След проведените изпити комисията осъществи работна среща в КИЦ „Босилеград“ като беше обсъдена необходимостта от провеждане на подготвителни курсове по български език и литература и история на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK