51-годишен стрелочник на гара Благоевград е прегазеният снощи от влак

снимка: infomreja.bg

51-годишният Боян Костадинов, постови стрелочник на жп-гара Благоевград, е прегазеният от бързия влак София-Кулата мъж, предаде корепондентът на БГНЕС. Снощи към 19.20 часа бързият влак блъсна в първия тунел след гара Кочериново човек, който загина на място. Инцидентът стана на 113-ти  километър в тунел № 3 при кочериновския квартал "Шарков чифлик".

Костадинов, който тази нощ трябвало да бъде на смяна, вчера казал, че ще отиде на ранчото си, за да нахрани кучетата. Ранчото се намира непосредствено под тунела, в който стана злополуката. Разбрали за инцидента, на място към 20.30 часа пристигнаха съпругата и двете дъщери на Костадинов. Те му звъннали по телефона, тъй като не го открили в къщата.

Телефонът звъннал в автомобила му, който бил паркиран до къщата. Час и половина следствена група от РПУ-Рила прави оглед на местопроизшествието. Потеглилият пътнически влак Благоевград-Кулата, който изчаква на жп-гарата бързия от София, прегазил Костадинов, бе върнат обратно преди да навлезе в тунела.

Движението на влаковете в двете посоки по линията София-Кулата и обратно бе преустановено снощи до 22.30 часа. Машинистът на бързия влак 30 метра преди да излезе от тунела усетил удар. Не спрял, тъй като помислил, че той може да е от камък. Все пак на жп-гара Благоевград уводмил дежурния за инцидента. Невъзможно е служител от системата на железниците като Костадинов да не е знаел разписанието на влаковете, за да влезе в тунела. Най-вероятно го е подвел часовникът му, който бе отхвръкнал първо при удара, разполовеното му тяло се намираше на 30-ина метра след това.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK