7 месеца затвор за дупничанин, шофирал повторно пиян

Снимка: Infomreja.bg

Установен е да шофира с 1,74 промила

Районен съд – Дупница, определи общо наказание от 7 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ за 50- годишен дупничанин, който се призна за виновен в повторно управление на МПС след употреба на алкохол, след одобрено със споразумение условно наказание за идентично престъпление през 2019 година.

Иван З. се призна за виновен в това, че на 18.09.2020 г., около 17 ч. на ул. „Св. Иван Рилски“ в Дупница е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, а именно с 1 ,74 промила, след като е осъждан с влязло в сила споразумение за управление на МПС след употреба на алкохол в кръвта си, с над 1, 2 на хиляда.

За това престъпление на Иван З. бе наложено наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 500 лв., както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че по отношение на подсъдимия е налице и предходно негово осъждане, като със споразумение от 22.01.2019 г. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 3 години, тоест до 22.01.2022 г. В този срок е извършено новото престъпление, поради което Иван З. следва да изтърпи отделно и отложеното наказание – 3 месеца лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим.

Това определение на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK