51-годишен от Кочан спипан зад волана с рекордните 2,62 промила алкохол, установиха още трима пияни водачи

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъртво пиян 51-годишен мъж от сатовчанското село Кочан е спипан от служителите на РУ Гоце Делчев да управлява лекия си автомобил „Опел Астра” вчера около 19 часа.

След като се почерпил солидно, 51-годишният В.У. седнал зад волана и тръгнал да се прибира към къщи, за да отмаря от алкохолния маратон. За негово щастие или нещастие обаче, мъжът е бил спрян за проверка от полицейските служители, а направения му тест за алкохол буквално е щял да счупи техническото средство, което показало наличие на рекордните 2,62 промила в издишаният въздух.

Снощи около 23:10 часа в хаджидимовското село Копривлен е бил спрян за проверка и лек автомобил  „Фолксваген Голф”, управляван от 47-годишният С.Ш.от същото село. Проверката при него показала наличие на алкохол 1,26 промила алкохол в издишания въздух.

Снощи около 01:15 часа в гърменското село Долно Дряново, полицейските служители на РУ Гоце Делчев са спипали да шофира пиян и 50-годишния Д.Х. от същото село, който е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф” с наличие на 1,48 промила алкохол в издишания въздух.

Друг пиян водач с 1,69 промила алкохол е управлявал вчера мотоциклет „Хонда“. Полицейските служители са установили 53-годишния мотоциклетист на ул. „България”.

Тъжната статистика за масовото и безотговорно шофиране в нетрезво състояние, особено в малките населени места в област Благоевград, прави впечатление, че пияни зад волана вече сядат и водачи с дългогодишен опит и в съвсем зряла възраст, които напрактика трябва да са пример на младоците зад волана.

Срещу всички заловени пияни шофьори през изминалото денонощие са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK