Със залесяване и много игри РДГ – Кюстендил, закри честванията за Седмицата на гората

Снимки: РДГ - Кюстендил

Експерти от РДГ-Кюстендил, заместник-областните управители д-р Матей Попниколов, г-н Райчо Цветин и представители на областна администрация Кюстендил участваха в традиционното залесяване на територията на града по повод Седмица на гората.

Инициативата бе организирана от РДГ-Кюстендил, съвместно с община Кюстендил и ДГС „Кюстендил“. В залесяването се включиха и представители на фондация "Сийдър".

Засадени бяха фиданки от червен дъб и каталпа в двора на Център „Вара, Надежда и Любов“.

В знак на уважение към институцията и признателност към лесовъдската професия ръководството на дневният център подари на гостите ръчно изработени картички, а директорът на РДГ, инж. Тодоров получи платно, символизиращо картата на зелена България.

С мащабна залесителна акция приключиха и инициативите на територията на община Дупница.

Ученици, експерти от ДГС-Дупница и граждани залесиха с черен бор различни места на територията на село Бистрица, община Дупница.

Малчуганите получиха много лакомства и рекламни материали, осигурени от РДГ-Кюстендил и Югозападно държавно предприятие.

Като заключение на инициативите, организирани и провеждани от РДГ-Кюстендил, офисът в град Перник проведе занимания и игри с малчуганите от ДГ „Брезица“, община Брезник.

Съвместно с ДГС „Брезник“, лесовъди облагородиха двора на градината с липа, явор и декоративни храсти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK